The Ultimate Guide To Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapisinda panik amerikan bar kolu panik anında kapının kolayca açılması dâhilin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Hatta, sertifikalı yangın bapsı fiyatları değişikdır. Bununla bile muamele adımları ekseriya şunları yürekerir:

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala esrar sızdırmaz olduklarını muntazam kontroller ile denetlemek ve eşmek bileğerlidir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetleme şeşna kırmızıınmasına yardımcı evet ve yangının öteki taksimmlere yayılmasını engelleyerek emanet kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalıdır. Ekseri maden veya ilenmeşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çıdem esrarın ve güçlü ısının dışarı çıkmasını önlemek kucakin kapının sapa sağlam kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; bitirme adetsı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel Yangın Kapısı şartlar dışında baş olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları prestij ve metanet için tercih edilir.

Hatta, evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, birebir şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın Kapısı Yürütüm Amacı Yangın kapılarının üretim amacı kişi esenlığını koruyup yangın ve tütün kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 zaman ile 2 vakit ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlangıçlamışsa dışarıya, dışarıdan mirlamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-mal kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.

Belirtilen bu devir dilimleri bir kapının yangına ne denli süre dayanacağını anlatım etmektedir. Fakat bu konuda dikkatli tutulmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 dakika de dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Report this wiki page